zaterdag 30 mei 2009

Verrassing!!!!

Dit is zo leuk, kijk dit is een website die hele leuke zelfmaak pakketen aanbied voor bv traktaties, feestjes, picknicken met de kinderen etc etc, je kunt het niet bedenken of zij hebben iets leuks daarvoor gemaakt.
Het enige dat je moet doen is een bedrag betalen, en je kunt het downloden zo vaak je wilt!!! Dus heb je er 60 nodig geen probleem, je print het gewoon op je eigen printer.

Maar weetje wat nu zo leuk is Ik kreeg zomaar via de mail een pakketje toegestuurt, en het pakketje heet Lieverkoekjes.
Zomaar omdat ik als eerste een reactie op hun blog had geplaatst!
Diane nogmaals dank.
Alleen nu zijn mijn zelfgemaakte cranberriekoekjes op, dus moet ik even nieuwe bakken om te laten zien hoe het eruit ziet. Dus wordt vervolgt.

donderdag 28 mei 2009

Koekjes!!!

Zoals je wel ziet is de stapel al niet zo groot meer, ze zijn dan ook heel erg lekker.
Cranberry koekjes met pecan noten en witte chocolade. Ik had ze gebakken voor ons koffie ochtendje met onze balletjuf.
Ze komen uit het boek feest van Nigella Lawson. Als je ze eenmaal geproeft hebt wil je ze echt vaker maken.

kadootjes

Dit tasje en spelden kussen heb ik gemaakt voor een kadootje.
Het spelden kussen is voor mijn nicht haar verjaardag, dit doe ik op de post. En het toilet tasje is voor mijn ballet juf omdat ik volgend jaar niet meer bij haar ga balleten.Het toilettasje komt uit het boek sfeer maken van Ariadne at home (oorspronkelijk Tilda's hus).
Een erg leuk boek met leuke kado ideetjes. Ook de roos op het tasje komt eruit.
En het speldenkussen zie je zo hier en daar wel ergens op een blog verschijnen, waar ik het voor het eerst heb gezien weet ik niet meer eigenlijk.
Ik vind de stofjes wel vrolijk.


zondag 24 mei 2009

Een zomerjurk

Oke de mussen vielen van het dak, iedereen ging erop uit, maar nee ik wilde heel graag even een zomerjurk maken voor mijn oudste. De kinderen en manlief gingen uiteraard wel even varen, maar ze vonden het goed dat ik even lekker achter de naaimachine kroop. Ik heb dit jurkje wel vaker gemaakt op bestelling maar nog nooit voor mijn eigen dochter. Het is een simpel model maar staat ontzettend leuk. Je kunt met dit model ook eindeloos varieren. Maar blauw wit spreekt me hier wel erg aan. Ze is er blij mee en morgen kan hij aan naar school.



vrijdag 22 mei 2009

.Ein schönes kleid , fur ein schönes Mädchen

Ik had dit jurkje al een hele tijd geleden gamaakt. Maar nu heb ik een reden om hem te geven.
Een vriendin van mij heeft net haar tweede kindje en krijgt dus dit jurkje.
Een beetje een pippi Langkous jurkje.



zondag 17 mei 2009

DJECO

Ik heb een kaart gemaakt voor mijn zusje. Het huis is van stof gemaakt en daar heb ik een deur en raam op genaaid. De rook uit de schoorsteen is ook genaaid (sorry voor de slechte foto kreeg 'm even niet anders)De rest heb ik erop gestempeld.
Het zijn de stempels van Djeco. Ik ben helemaal weg van spullen van Djeco. Het zijn prachtige afbeeldingen, en de
kwaliteit is super. Ik heb bij de stempels ook klein stempel kussentjes gekocht.
Erg mooie kleuren en je kunt de stempels met verschillende kleuren kleuren. Zo krijg je erg mooie tekeningetjes. Met deze draken stempels zijn al heel wat mooie tekeningen gemaakt door mijn zoontje. Ook ik gebruik ze wel voor bv een klein labeltje aan een kadootje, en dan de naam van het kind.


Maar deze stempels zijn ook zo super schattig, ook leuk om enveloppen te bestempelen.
De mooiste en grappigeste afbeeldingen kun je hier van maken. En om het geheel af te maken heb je ook stickers met deze afbeeldingen(en ja die heb ik ook, al is het alleen maar voor de heb.) Onze kids kregen deze stickers op hun verjaardag van mijn nicht en toen was ik verkocht!!! Dus nu heb ik de stempels (lang nog niet alle hoor) en een aantal stickervellen. (nee, ook nog niet allemaal)
Ik vind dit typisch spulletjes waar je heel blij van wordt, tenminste ik, en eigenlijk alleen maar naar wil kijken, omdat het "zonde"is om ze te gebruiken. Maar ik doe het toch, en zelfs de kinderen mogen ermee werken. En de Mooiste dingen maken ze ermee!!! Enne als het "op" is dan koop ik toch gewoon nieuwe!!!!! (nouja even sparen dan, en misschien vragen voor mijn verjaardsg en de sint.)








vrijdag 15 mei 2009

DANSEN!!!!

Mijn balletjuffrouw vertelde mij over een prachtig dans spektakel in Antwerpen.
Haar vriendin heeft dit met dansers van studio 100 gemaakt.
Ik heb het opgezocht op you tube, en heb met tranen in mijn ogen dit filmpje bekeken.
Wat dans met je kan doen is onbeschrijfelijk maar ook zoveel mensen kun je met dans bereiken. Kijk eens naar de mensen die verrast worden!!!
Ik weet niet hoe ik dit filmpje gelijk in mijn bericht kan zetten vandaar even een link, maar kijk hier maar eens! En geniet.

woensdag 13 mei 2009

Amy Butler

Ik heb de cabo halter van Amy Butler af. En ik ben er erg blij mee. Hij zit goed en is ook nog netjes gelukt.
Ik kan er dus wel deze zomer mee door.
Het liefst wil ik Amy Butler stof ervoor gebruiken zie hier.
Maar ik kan zo moeilijk kiezen , alles vind ik zo mooi. En dan die kleuren. Ik heb daarom eerst maar even een halter in a white dot gemaakt.
Ook op deze website staan mooie stoffen, Amy Butler maar ook Anna Maria Horner, maar wat dacht je van Erin Mc Morris. Ik houd erg van mooie stoffen, alleen gezien de kleuren vind ik het altijd erg moeilijk. Kies vaak voor mezelf veilige kleuren ton sur ton, aarde kleuren, zwart en wit. Maar voor de zomer kun je makkelijk met kleur werken.
Ik ga in iedergeval binnenkort een mooie zomer jurk maken in kleurige stof. Dus wie weet komt er toch nog een Amy Butler stofje in mijn kast.
Ik kom er nog op terug.



zaterdag 9 mei 2009

Moederdag!!!

Ik had zin in weer eens een taart te bakken. En wat is er nou een mooier excuus dan moederdag. Op moederdag hoort er taart te zijn punt. Ik heb een leuk internet adresje waar ik wel spulletjes bestel om taart te bakken. http://deleukstetaartenshop.nl Zo had ik laatst ook biscuitmeel besteld. Met de garantie om net zulke luchtige taarten te maken als de banketbakker. Nou hij rees echt de hartjes bakvorm uit. Maar vond het wel spannend of hij na het bakken niet inzakte Gelukkig gebeurde dat niet. Tussen door moesten de kids nog even naar de kapper en toen aan de slag. Deze keer heb ik marsepein gebruikt om de taart mee te bekleden. Rode kleurstof erdoor en kneden maar. Als onder grondje heb ik botercrème. En tussen de lagen heb ik jam.



Ik ben super tevreden met het resultaat. Nog even wat hartjes gemaakt en klaar is de rode rozen moederdag taart.

Ben benieuwt hoe die smaakt morgen!!!


vrijdag 8 mei 2009

Broeken voor grote kleine jongens

Ik wilde graag wat nieuwe broeken voor onze jongste maken want hij heeft echt wel een groei spurt op dit moment.
Zijn broeken zijn of te kort of ze zijn te smal. Maar in sommige zitten ook nog eens van die enorme gezellige gaten dat hij ze nu echt niet meer kan dragen. Dussss aan de slag!!!
Ik had laatst stof gekocht en dit is dus het resultaat. De broek hieronder is wel rood met wit, maar door de foto lijkt het een beetje roze. Boven een grote boord met breed elastiek. Hij vind 'm heerlijk zitten. En omdat ik toch lekker bezig was heb ik nog een in spijkerstof gemaakt. Het zijn eigenlijk 3-kwart broeken, maar hij Mons is niet zo heel lang dus vallen ze mooi op de voet. Of is het toch de enkel, bleh of lijkt het nu of ze ook tekort zijn....... Nouja, zoals ik al zei ,Mons heeft een groei spurt dus in de zomer is het een drie kwart broek. En trouwens let op het draken detail, echt super cool!!!!!
En nu ben ik bezig met een amy butler patroontje voor mij. het is al bijna af er moet alleen nog een rits in. wordt vervolgt.

woensdag 6 mei 2009

webwinkel

Ik heb een website waar ik al heel veel voor gemaakt heb, en ook veel van deze spullen heb verkocht.
Dit is een hele kleine greep eruit maar vond het leuk om even een collage te maken. De website loopt op zijn eind, 1 dezer dagen zal ik de
virtuele deuren sluiten. Ik heb er geen tijd meer voor. We hebben het te druk met ons bedrijf Frieslandzeilen. We verhuren kajuit zeilboten en skûtsjes. En dit vergt veel tijd en aandacht. En in mij vrije tijd vind ik het ook heel leuk om gewoon lekker te fröbelen, en kleren voor de kids en mezelf te maken. Nu ik de webshop sluit heb ik daar ook veel meer tijd voor. En daar wordt ik toch gelukkiger van. Dus de beslissing is goed nu nog even uitvoeren, maar daar ga ik mij deze week ook even op richten.

maandag 4 mei 2009

Zeepjes maken


Ik wilde al een hele tijd zelf zeepjes maken, maar het gebruik van natrium hydroxide (gootsteen ontstopper) hield me tegen.
Omdat ik dat toch wat te spannend vind om met kleine kinderen te doen.
Maar door even wat te surfen op het Internet kwam ik eigenlijk een hele leuke en goedkope manier tegen. Het ging er namelijk ook om, om gewoon even leuk met de kids wat te maken.
Het is dus deze manier is het geworden.
Ik heb zeep bij de AH gekocht en deze geraspt.
Dit waren 4 stukken zeep, maar als je niet zoveel wilt maken kun je ook wat minder zeep raspen.
Alles in een bak, en wat koekjes uitstekers zoeken. Het liefst niet van die grote omdat dat toch wel veel werk bleek, en voor die kleine handjes is het moeilijk om alles even goed aan te drukken.
Dus een bak geraspte zeep, koekjes uitstekers en een schaaltje water.
Je geeft elk kind een uitsteker, en ze stoppen het schaafsel erin. Met een beetje vochtige vingers maak je het wat nat waardoor het beter in elkaar gaat zitten.
Hier en daar af en toe even helpen met aandrukken, zodat het een mooie stevige massa wordt.
Je kunt ze als ze stevig genoeg zijn gelijk uit het vormpje drukken.
Dan de zeepjes laten drogen.
Hier is onze jongste de draadjes aan het aandrukken.


Als het een tijdje gedroogt is, dan zul je merken dat het stevige zeepjes zijn geworden en dan kun je er dus leuke dingen van maken. Ik heb gekozen om zeep kettingen te maken.
Dit heb ik zelf gedaan, de kids waren alweer iets anders aan het doen.
Deze kettingen zijn het geworden. Wat wel belangrijk is om met een naald door de zeepjes te gaan anders brokkelen ze af.
De rest heb ik in een schaaltje gedaan.
Alles staat en hangt nu in de badkamer heel gezellig!!!