woensdag 29 juli 2009

I did it.

Eerst haakte ik dit kleedje,dekentje of kussenhoes (weet nog niet wat ik ermee wil) maar zal wel een poppendekentje worden.
Het was in iedergeval heel erg leuk om te doen.
Maar nu....... ik ben dus dit afgelopen weekend in Amsterdam geweest en heb mijn wol gekocht.
De Rowan pure wool. Met een nieuwe haaknaald.
Dus nu kan ik echt helemaal los, ik ben al een beetje begonnen en ik moet zeggen de pure wol haakt lekkerder dan de synthetische.
Maar wat een kleuren, ik kon niet kiezen en heb me dus even laten gaan.
ik heb nu 17, ja echt 17 verschillende kleuren.
En ik ben begonnen met een tas te haken wordt dus vervolgt.


Wat een mooie kleuren , het is ook fantastisch om je in zo'n winkel te omringen met al die mooie kleuren.



donderdag 23 juli 2009

Van egels tot wentelteefjes en een quilt tree

Is deze kleine egel niet heel erg schattig. Ik kreeg hem gister als verrassingdoor de brievenbus. Van mijn nicht, heeft ze zelf gebreid. Ik vind hem echt super schattig. Dank je wel Maryvonne voor dit lieve kadootje!!!
En vandaag regende het, de lucht was grijs, en het was even koud aan de voeten zodat ik weer eens sokken aan heb getrokken. (Op dit moment 20:00 uur is het dus weer erg warm, zijn de sokken allang weer uit en de deuren staan weer wagen wijdt open maar dit terzijde)
Ik had dus erg veel zin in wentel teefjes, wentel teefjes is een soort voedsel waar je warm van wordt. Die smaak van kaneel met suiker is erg geruststellend, ik ben er dol op.
Het is heel erg makkelijk te maken en ik gebruik er geen vast staand recept voor maar ik doe: 2 eieren in een lage bak. daarbij gooi ik wat melk en kluts het door elkaar.
Doe er wat kaneel bij, en leg er 2 broodjes in. Ondertussen is de pan met boter al warm, ik keer de boterham nog een keer en leg de boterhammen in de pan.
Het is klaar wanneer het broodje een lekker bruin kleurtje heeft gekregen en de boterhammen niet meer sompig zijn. Uit de pan halen, klein beetje echte boter, nog wat kaneel en bruine suiker erop strooien. En smullen maar.
Ik gebruik vaak gewoon brood , maar dit is ook een erg handig recept als je brood wat oud is.

Oje nog helemaal vergeten, ik ben benaderd door tantehilde om mee te doen aan de quilt tree.
En natuurlijk zei ik ja, maar nadat ik dat had gedaan begon ik me ook te realiseren dat ik zelf 4 mensen moet vinden die mee willen doen.
Maar omdat het zo'n allerleukst initiatief is, heb ik er alle vertrouwen in dat er mensen mee willen doen.
Wie wil dat nu niet, meedoen met een "kettingbrief"die jou 72 stofjes van over de hele wereld stuurt. En met die stofjes kun je een prachtig quilt maken.
Het enige wat je moet doen is, mee doen dan krijg je van mij de brief met 2 lapjes, de bovenste naam 2 lapjes sturen, deze van de lijst afhalen en je eigen naam onderaan zetten. Dan zelf 4 mensen zoeken die met je mee willen doen. Deze 4 mensen krijgen dus allemaal 2 lapjes van je.
Heb je interesse meld je bij mij aan. Dit weekend ga ik naar Amsterdam en hoop de mooiste lapjes te vinden voor deze swap.

dinsdag 21 juli 2009

een gewone dinsdag .


Ik ben dol op tijdschriften, als het maar inspirerend is. Zo hou ik erg van de knip en de knippie, ik maak er voor mezelf weinig uit ,maar voor de kinderen maak ik dan wel weer iets regelmatig. Woonbladen zijn ook heerlijk ik heb een abonnement op de ariadne at home en als kado kon je een jaarlang de vt wonen erbij krijgen tja dat is dan weer een mooie aanbieding waar ik dan voor ga. En ik moet zeggen het is altijd wel heel leuk hoor als ze dan weer in de brievenbus liggen. Echt weer een kadootje.

De Jan krijg ik 6 x dat heb ik voor mijn verjaardag gekregen, een heel leuk blad!
De ariadne kinderen kan ik ook echt niet laten liggen, en het Franse blad Marie Claire idees wordt door mij ook in de gaten gehouden wanneer deze uit komt, die moet ik dan wel kopen!!!
En nu heb ik dus de country living ontdekt. Ik moet zeggen de editie van juli heb ik laten liggen was leuk, maar zo leuk nu ook weer niet (knap hè), maar dit augustus nummer is echt heel erg leuk, kleurig, veel mooie huizen in Engeland, kortom een erg inspirerend nummer.Dus weer een blad om in de gaten te houden.
Ik bewaar trouwens wel al mijn bladen (niet de jan ed) maar wel alle inspirerende bladen, ik pak ze ook heel vaak even en krijg daar dan wel weer ideeën uit.

Gister bij de kringloop winkel een ijsmachine gekocht, na de recepten op prutsen haar blog houdt het me bezig. Nu wist ik dat daar 1 stond en heb die nu gekocht.
Alleen nu had ik een recept gebruikt dat wel voor 2 liter ijs bedoelt was. Halverwege heb ik de boel dus een beetje aangepast. Ik hoopte dat het goed zou komen en dat kwam het gelukkig ook, een grote bak aardbeien en wat melk, slagroom, suiker en een eierdooier. Nu kreeg ik tussendoor telefoon dus alles heeft 1,5 uur in de koelkast gestaan voordat het in het bevroren element ging, maar het werd inderdaad ijs geweldig!!!!!!. Het smaakt heel erg naar slagroom (best lekker) en ik denk dat het nog lekkerder kan maar het is in iedergeval gelukt.
De kids hebben al gehad, en we nemen vanavond na het eten ook nog een bakje.
En morgen maak ik het mango kokos ijs van prutsen.

Dit kleine schattige hondje heeft mijn oudste vanmorgen gekocht. Het is een soort verassings zakje, je weet nooit welk hondje erin zit. Wel heel lief. Nu heb ik even een tasje voor hondje gemaakt, dan kan hij/zij rondgesjouwt worden.

Het liefst wil ze zo'n hondje in het echt, maar gelukkig hebben we al een hond (schapendoesje) deze kun je niet meenemen in mandjes maar schattig is hij wel!!!!!!! (foto volgt nog wel een keertje)

Fijne week verder.




zaterdag 18 juli 2009

Kleur

In deze tijd van het jaar wordt je weer zo bewust van kleur. De bomen die in de lente langzaam weer prachtig groen kleuren, de bloemetjes die hun kopjes weer boven de grond steken. Heel langzaam wordt je wereld weer vervult met de kleuren die horen bij de zomer.

Het grappige was dat ik deze foto's net plaatste, en dat ik zag dat ze vervult waren van prachtige kleuren.

Deze koekjes bv door de m&m's zien ze er super vrolijk uit.

Dit zijn de peanut butter cookies van smittenkitchen, en ik kan je aanraden ze te bakken want ze zijn eerlijk waar heel erg lekker.
Nu horen er peanut butter chips in maar helaas deze hebben we niet in nederland.
Ik heb er dus pinda m&m's ingedaan en dat is ook erg lekker. (hoewel de cookies met de peanut butter chips toch nog iets lekkerder smaken,dus Maryvon ik houd me aanbevolen voor een zakje!)




En dit is dan het resultaat heerlijke pinda pindakaas koekjes.

De bakjes hierboven heb ik trouwens bij de xenos gekocht van die heerlijke, zomerse kleurtjes.
Ik zie nu dat ze ook heel goed passen bij mijn etuitjes die ik deze week heb gemaakt.


In de vakantie had ik wat handwerk spulletjes bij me maar alles lag weer heerlijk door elkaar.
De naalden de veiligheidsspelden niets kon ik meer vinden.
Er was dus dringend behoefte aan een nieuw etuitje. En aangezien ik de leuke stofjes van noeks had kon ik me mooi uitleven. Deze twee zijn van de scraps gemaakt (een zakje met kleine stukjes stof).

Ik heb de stofjes gewatteerd wat ik weer zag bij vlijtig.
En omdat ik zo lekker bezig was, en ik mijn haaknaalden ook maar in een gek oud doosje had, heb ik ook een haaknaalden etuitje gemaakt.


Ik ben er helemaal blij mee!!!
Maar nu ik alles zo mooi geordend had, en ik zo heel erg graag aan granny squares wilde beginnen, maar dat ik nog niet de juiste wol kon kopen nl Rowan pure wol .
Ben ik toch maar naar de handwerk winkel gegaan en heb goedkope wol gekocht. 1,25 per bol en 9 kleuren uitgezocht.
En toen ben ik begonnen, en ik kan je zeggen het is een heerlijke bezigheid, de kleurtjes sorteren, het haken, 4 squares aan elkaar maken. Het is zalig en erg geruststellend als je deze aan het maken bent.

Dus nu mag ik van mezelf volgend weekend naar Amsterdam en daar mooie kleuren van de Rowan pure wol uitzoeken.
En geloof me, het hele vooruitzicht maakt me al blij, moet je nagaan als ik daadwerkelijk straks in de winkel sta en ga uitzoeken.
En daarna met mijn haaknaalden etuitje op de bank kan gaan zitten en granny squares kan gaan maken, van pure wol!!!!!


Maar nu ga ik deze week eerst dit dekentje afmaken
en dan kan ik gaan beginnen aan het echte werk!!!
Ik houd je op de hoogte, en natuurlijk ook van mijn dekentje met deze wol, want deze wordt ook heel erg leuk.
Dit is trouwens mijn inspiratie bron attic 24.

Een kleurig weekend gewenst.







dinsdag 14 juli 2009

We zijn weer terug.

Het was een heerlijke vakantie bij de zee. Ondanks dat het heel veel stormde, en dat het af en toe pijpenstelen regende , hebben we absoluut genoten met elkaar!
We stonden met 2 gezinnen op de camping. De 4 kinderen (op de foto mist dus 1) vermaakten zich uitstekend met elkaar.Het was genieten, volgend jaar gaan we weer!!!!
Helaas door de storm weinig gehaakt, maar dat haal ik wel weer in.


zondag 5 juli 2009

Vakantie tot 13 juli

De bus is gepakt, de fietsen staan achterop, ik ga met de kinderen op vakantie.
We gaan lekker naar het strand, Noord Holland.
Lekker met z'n drietjes luieren lekker eten, zwemmen, fietsen etc etc.
Mijn nicht komt nog met de kinderen,we gaan er een gezellige week van maken.
Voor iedereen een hele fijne vakantie en tot over een week.


vrijdag 3 juli 2009

zomervakantie!!!!!!

Ik was even lekker bezig geweest met alle kadootjes voor de juffen en de meester.
In principe wilde ik het simpel houden en heb dus wat "medailles"gemaakt.
Maar dit was uiteraard weer meer werk dan ik dacht.
Dus tussen de boot verhuur, Btw aangifte, nieuwe boot poetsen, laatste dingen helpen op school, heb ik deze af gekregen.
Die van Meester Niels van ballet zit er nu niet bij maar die heb ik om half 2 nog gemaakt, en om half 4 moesten we naar ballet.
Geloof me het was een echte jongens (mannen) medaille. Mijn jongste, zelf jongen vond hem vet cool.