maandag 5 april 2010


Ik heb voor de paas koffie tafel vanmorgen een klein chocolade taartje gebakken.
Het taartje is heel gemakkelijk te maken.
Dit heb je nodig:
180 gram bloem
170 gram poeder suiker
40 gr boter
30 gr cacao
6 eieren
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vermeng de eieren en de suiker op een laag vuurtje (kleine pit). Laat de boter smelten en voeg deze samen met de bloem en cacao toe aan de eieren.
Scep de mix over in een taartvorm. Plaats de taartvorm midden in de oven en laat deze 25 minuten bakken.
Prik met een satehstokje in de taart om te checken of deze gaar is.
Laat de cake afkoelen (Ik houdt zelf van warme chocolade cake mjam) maar dat is ieder zijn smaak! Serveer de cake dan met slagroom en bestrooi hem eventueel met cacaopoeder.
Ik gebruikte een kleine bakvorm doorsnee 19 cm.

2 opmerkingen:

moncherry zei

Hmmm....dat ziet er heerlijk uit en het receptje klinkt inderdaad erg gemakkelijk! Wat een leuke eierdopjes (tenminste ik neem aan dat het eierdopjes zijn) zie ik daar op de achtergrond. En ik vind je nieuwe 'header' ook heel sfeervol en vrolijk!
Groetjes Monique

Patricia zei

Oooooh LEKKER!!!
Ik krijg ineens trek, maar kan nu beter naar bed.