donderdag 23 juli 2009

Van egels tot wentelteefjes en een quilt tree

Is deze kleine egel niet heel erg schattig. Ik kreeg hem gister als verrassingdoor de brievenbus. Van mijn nicht, heeft ze zelf gebreid. Ik vind hem echt super schattig. Dank je wel Maryvonne voor dit lieve kadootje!!!
En vandaag regende het, de lucht was grijs, en het was even koud aan de voeten zodat ik weer eens sokken aan heb getrokken. (Op dit moment 20:00 uur is het dus weer erg warm, zijn de sokken allang weer uit en de deuren staan weer wagen wijdt open maar dit terzijde)
Ik had dus erg veel zin in wentel teefjes, wentel teefjes is een soort voedsel waar je warm van wordt. Die smaak van kaneel met suiker is erg geruststellend, ik ben er dol op.
Het is heel erg makkelijk te maken en ik gebruik er geen vast staand recept voor maar ik doe: 2 eieren in een lage bak. daarbij gooi ik wat melk en kluts het door elkaar.
Doe er wat kaneel bij, en leg er 2 broodjes in. Ondertussen is de pan met boter al warm, ik keer de boterham nog een keer en leg de boterhammen in de pan.
Het is klaar wanneer het broodje een lekker bruin kleurtje heeft gekregen en de boterhammen niet meer sompig zijn. Uit de pan halen, klein beetje echte boter, nog wat kaneel en bruine suiker erop strooien. En smullen maar.
Ik gebruik vaak gewoon brood , maar dit is ook een erg handig recept als je brood wat oud is.

Oje nog helemaal vergeten, ik ben benaderd door tantehilde om mee te doen aan de quilt tree.
En natuurlijk zei ik ja, maar nadat ik dat had gedaan begon ik me ook te realiseren dat ik zelf 4 mensen moet vinden die mee willen doen.
Maar omdat het zo'n allerleukst initiatief is, heb ik er alle vertrouwen in dat er mensen mee willen doen.
Wie wil dat nu niet, meedoen met een "kettingbrief"die jou 72 stofjes van over de hele wereld stuurt. En met die stofjes kun je een prachtig quilt maken.
Het enige wat je moet doen is, mee doen dan krijg je van mij de brief met 2 lapjes, de bovenste naam 2 lapjes sturen, deze van de lijst afhalen en je eigen naam onderaan zetten. Dan zelf 4 mensen zoeken die met je mee willen doen. Deze 4 mensen krijgen dus allemaal 2 lapjes van je.
Heb je interesse meld je bij mij aan. Dit weekend ga ik naar Amsterdam en hoop de mooiste lapjes te vinden voor deze swap.

2 opmerkingen:

Knofje zei

Die wentelteefjes zien er echt heerlijk uit!

tantehilde zei

en wat een allerschattigst egeltje!!!!