zondag 28 juni 2009

Een warme zondag

Gisteren kreeg ik een pakje van Noeks. Ik was helemaal blij, heb al zolang zitten kijken tussen haar stofjes, en elke keer dacht ik weer laat maar. Maar ja als je ergens zo naar toe getrokken wordt, dan nouja dan wil je toch echt wel wat ervan hebben.
Dus zei ik tegen mezelf vooruit zoek maar wat uit dan .. En daar ging ik, oh deze en deze en dan deze nouja die is ook mooi etc etc. En als klap op de vuurpijl toch maar een klein zakje scraps al is het alleen maar voor de kleurtjes. En dan snel drukken op de knop voordat je je weer bedenkt!
En zaterdag kwam het dan in de bus. Super snel trouwens, en wat een kik geeft dat toch elke keer, om dan die stofjes vast te houden en te voelen, en ze zijn echt net zo mooi als op het plaatje. Deze keer waren het trouwens alleen fat quarters.
Verder ben ik aan het haken, krijg het steeds beter onder de knie.
Wil het volgende week ook lekker op de camping gaan doen, je kunt het ook makkelijk overal mee naar toe nemen.

Vandaag hebben de kids ook gezwommen in de haven. De oudste heeft A en B maar wilde weer even voor het gevoel eerst met de bandjes om zwemmen.
Later deed ze die weer uit en zwom zo heerlijk door de haven.
Toch een erge luxe zo voor de deur.


En Karel is even met de kinderen in hun nieuwe bootje wezen zeilen. Hij heeft het bootje zelf helemaal opgeknapt. Het is een jolletje met 1 klein zeiltje. de kinderen vonden het prachtig.
Het is voor hun, als ze het een beetje onder de knie hebben makkelijk om zelf ermee te varen.
Dit was een beetje onze zondag.
En zo mag de zomervakantie wat mij betreft ook zo zijn. Heerlijk!6 opmerkingen:

Patricia zei

Ja ik ken het gevoel. De hele tijd kijken en ineens toch kopen.
Ik heb eerst nog een berg andere stof die ik wil gebruiken. (en plastic)
Wat wonen jullie heerlijk en je kinderen hebben een leuk bootje!

Diana zei

Wat een heeeeerlijke zondag hebben jullie zomaar gehad!
Ik heb ook een poosje gehaakt in het openbaar (de trein, de tram, bij de dokter etc) en vond het echt geweldig wat voor leuke reacties ik daar op kreeg. Natuurlijk waren er ook de nodige meewarige blikken, maar vooral de 65+ers reageerden verheugd - en kwamen met nuttige tips!

prutsen zei

Noeks heeft toch zo'n mooie stoffen. Van die bovenste, die met de zonnetjes, heb ik hier ook nog een lap liggen die nog geen bestemming heeft gekregen.
Haken zou ik eigenlijk ook wel willen leren. Het lijkt mij fijn dat je dit overal mee naartoe kan nemen. Is er geen goed boek hierover dat je kan aanraden?

tantehilde zei

ben helemaal jaloers, wil ook op stoffenkoop gaan, maar zal me maar inhouden. Volgende week op vakakntie in frankrijk is er een superleuk lokaal marktje waar een stoffenkraam staat met stof aan €2 per meter! zalig! daar ga ik me tegoed aan doen!
en ik wil ook zo een bootje, dat lijkt me zo zalig! en dat haken is inderdaad een superidee voor op vakantie, ik neem mijn bollen katoen ook mee en ga eens amigurumi proberen, heb er een supergoed boek over!

Raffie zei

@patricia: Ik heb ook nog veel stof hoor maar kan het dan niet laten. En soms ben ik dan ook uitgekeken op mijn lappen. Maar in combinatie met wat nieuws zijn ze dan toch weer leuk!
@diana Ik krijg ook wel rare gezichten van mensen (vooral jonge) die het truttig vinden. Maar als ze dan zien wat je ervan kan maken, dan wordt het een ander verhaal.
@prutsenIk heb er lang over gedaan om te kunnen haken helaas. En nog snap ik de patronen niet en waar je nu in moet steken ed. Maar wat mij geholpen heeft is Youtube dus bv bloemetje in typen en dan zie je hoe ze het maken. Maar een leuk boek is Haaktechnieken. Uit de witte boekenwinkel.
@tantehilde:OHHH kijk dat kan ik nu niet, naar frankrijk in de zomer, want dan moeten we bootjes verhuren. Maar inderdaad ik weet het nog van vroeger van mijn moeder die kocht ook altijd stof op een lokaal marktje. Dat amigurimi boek heb ik ook hele leuke patroontjes en ook hoe je zelf een patroon kan maken.

MiekKs zei

Ja, echt leuke stofjes zeg! Ik moet me eigenlijk inhouden van mezelf, want heb ook nog een heleboel stofjes liggen thuis...
Ik heb ook zitten haken op de camping, maar kreeg alleen maar rare blikken, haha!