donderdag 25 juni 2009

Ook ik heb gesmockt

Ik heb eindelijk gesmockt. Het zag er zo leuk uit bij anderen dat wilde ik ook.
Dus gelijk een jurkje voor m'n dochter gemaakt, Hier poseerd ze even met haar jurk, verhit gezicht na zón warme dag.
Het is heel erg dunne stof wat soms een beetje moeilijk ging onder de machine, maar het is gelukt.En dan wilde ik ook iets voor mezelf natuurlijk, en dat is ook erg leuk geworden al zeg ik het zelf.
Ik denk wel dat ik er nog een bandje op doe in het midden. Zodat ik wat in mijn nek heb.
Ik vind het nu een wel erg blotte schouderpartij!

6 opmerkingen:

prutsen zei

Fijn he. En je hebt altijd resultaat. Je dochter ziet er beeldig uit in haar nieuwe kleedje. En haar mama trouwens ook in het smockblousje ;-)

Anoniem zei

Beste Rafraffel,

Ik hoopte eigenlijk al dat ik in je blog iets van smocken kon vinden,en ja zo'n mooie top wil ik dus ook graag voor mijn eigen dochter maken. Ik weet echter niet hoe ik de lengte van de smockstrook moet berekenen. Is het gewoon haar omtrek of nog wel een aantal cm extra? De dame waar ik naailes heb weet het me ook niet te vertellen, vandaar dat ik hoop dat je mij verder kan helpen.

Succes met je blog!

groetjes Bernadet

Raffie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Raffie zei

Hoi Bernadet,

Kijk maar even op deze link http://www.marthastewart.com/article/smocked-sundress
Je kunt hier stap voor stap lezen en bekijken op een filmpje hoe het moet. Ook hoe groot je stof moet zijn. Succes, laat je weten hoe het geworden is? Groeten Raffie

Anoniem zei

Dank Raffie,

Ik ga dit weekend aan de slag! Ik las in de recensies bij Martha dat men met een plastic spoelhuisje niet het juiste effect krijgt. Heb je dit zelfde probleem ervaren en is het strijken dan de oplossing?

groet,bernadet

Raffie zei

Volgens mij heb ik het zo gedaan als hoe het uitgelegt wordt. Probeer anders eerst en proeflapje. Het is heel leuk om te doen! Succes