zondag 21 juni 2009

Hachapuri

Hachapuri, alleen die naam al doet je denken aan andere dingen, dingen die je niet kent. Hachpuri dus.Ik zal je zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had totdat ik weer eens voor de honderdste keer in het boek Feest van Nigella Lawson zat te lezen.
Dat dit brood me nog nooit eerder opgevallen was.
Mijn foto's zijn dan niet helemaal geweldig geworden, maar die hachapuri....... tjonge jonge wat is dat lekker.
Een stukje ervan en je zit gelijk vol, maar die rijke smaak van mozzerella en feta mjamm.
Dit brood wordt gemaakt van een heerlijke brooddeeg, en daarin stop je dan een brei van verschillende kazen mozzarella, feta en ricotta.
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Georgie, maar dit is dus de variant van Nigella Lawson.
And i love to place it but, ik weet niet of dat zomaar mag? Weet iemand hoe dat zit met recepten plaatsen uit een boek? Wanneer je aan bronvermelding doet dan mag dat wel toch?
Nouja, een lekker brood voor een heel weekend.

2 opmerkingen:

prutsen zei

Ik denk dat ik me dat boek van Nigella Lawson toch echt moet gaan aanschaffen. Dit lijkt mij weer zo enorm lekker. Maar weer niet goed voor mijn dieet ;-)

Maureen zei

Het klinkt/leest zo lekker, dat ik wel heerl graag het recept zou weten om het ook eens te proberen.
En denk dat als je alle info erbij vermeld het wel mag.

Liefs,
Maureen