zondag 14 juni 2009

Focaccia

FOCACCIA, hmmmm zon zee en strand.
Ik heb vandaag een focaccia gebakken. Alleen was er geen zee en strand maar wel een heerlijk zonnetje.
En het smaakte dus ook heerlijk zo aan de tuintafel, met een witbier, allemaal lekker dingetjes en dan de zon in je gezicht.
Een beetje Italiaans alleen dan in friesland .
Wat heb je ervoor nodig:
1 pak broodmix voor wit brood
1 kopje olijfolie
klein handje grof zeezout
2 eetl. gehakte gedroogde Italiaanse kruiden
en ik maakte het in een quiche vorm.
Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking, maar gebruik ipv boter olijfolie.
Druk het deeg na het rijzen in de vorm. Druk er met je duim holletjes in het deeg en vul deze met de kruiden en zout. Laat in de vorm een uur narijzen onder een theedoek.
Verwarm de over op 200 graden. Besprenkel het deeg met de rest van de olijf olie. De vorm met het deeg in het middag van de oven en bak het brood ongeveer 20 minuten.
Het brood is gaar als het een hol geluid geeft, met een houten lepel.
Helaas was ik vergeten om het geheel nog een uur te laten rijzen.
Maar ik moet je eerlijk zeggen het smaakte er niet minder om. En het zeezout is echt heel erg lekker.

5 opmerkingen:

prutsen zei

Jammie, dat ziet er lekker uit! Weer iets bij op het lijstje op uit te proberen ;-)

Patricia zei

Mmmmmmm lekker!

ps. Ik heb gister bij de Blokker plastic gekocht....dus dat heb ik alvast.
Nu de rest nog....

FiloSophietje zei

oh wauw!
lig ik hier weer te kwijlen achter m'n pc!!
dit recept moet ik vast en zeker ook eens maken! ziet er overheerlijk uit!

Knofje zei

Mjammie, dat ziet er lekker uit!

Zeeuwse Mama zei

Heerlijk, ga ik ook een keer uitproberen!